Monday, October 19, 2009

Γονίδια?? Τι γονίδια???

Αποφάσισα να παρακολουθήσω μαθήματα στο κολλέγιο με κατεύθυνση παιδαγωγική. Το πρώτο μάθημα που πήρα είναι ιδιαίτερα σπαστικό, με χιλιάδες ορολογίες από βιολογία, ψυχολογία, γλωσσολογία, παιδαγωγικά και συνηδειτοποίησα πως δεν μπορώ πλέον να αποστηθίζω, ούτε και να διαβάζω πυκνογραμμένες σελίδες τη μια πίσω από την άλλη, ούτε και να λύνω 3 τεστ τη μέρα όπως η ιδιαίτερα εκνευριστική καθηγήτρια απαιτεί. Τι να κάνω δεν είμαι πια 20 χρονών. Θέλω να μάθω αλλά οι απαιτήσεις αυτού του μαθήματος ξεπερνούν κάθε λογική. Τέλος πάντων μέσα από τις ατελείωτες αράδες ενός κεφαλαίου για τη βιολογία του ανθρώπου συγκράτησα αυτό που έλεγε πως μετά από αμέτρητες έρευνες οι ερευνητές κατέληξαν πως η υπόσταση του κάθε ανθρώπου είναι το αποτέλεσμα εξίσου βιολογικών και περιβαλλοντικών συνγκυριών. Αυτό που με άλλα λόγια λέμε γονίδια και αυτό που λέμε κοινωνία. (Από μέσα μου φυσικά σκεφτόμουνα "τι λε ρε μεγάλε σοβαρά? ευτυχώς που μας το είπαν οι ερευνητές γιατί εμείς δε το ξέραμε...)Και εδώ απορώ και εξίσταμαι: γονίδια??? ποια γονίδια?? Από που πήρε τα γονίδια η κόρη μου και όλη μέρα κάθεται με την ψεύτικη ζωγραφιστή κασετίνα της και κάνει ότι βάφεται? Από που πήρε τα γονίδια και θέλει να έχει βαμμένα τα νύχια της συνεχώς? και ζωγραφίζει στο ένα χαρτί μετά το άλλο κορίτσια με μακιγιάζ και κοσμήματα??? Μωρ' που τα είδε όλα αυτά?? που στα 4 χρόνια που την έχω κάτω από τα φτερά μου ζήτημα να έβαλα 2 φορές μπογιά στα μούτρα μου (όπως θα έλεγε κι η μαμά μου κι εγω θα απαντούσα, δεν είναι μπογιά μαμά είναι ρουζ και δεν είναι μούτρα μαμά είναι μάγουλα), που μασουλώ ακόμα τα νύχια μου, που τριγυρνώ με στέκες στα μαλλιά για να μη χτενίζομαι?? και μού' ρχετε το μούλικο με το λιπ μπαλμ στο χέρι (που το ανακάλυψε που το΄χα κρύψει?) μου τσιτώνει τα χειλάκια της και δώστου να πασαλείφεται!! Και μετά προσπαθεί να μιλήσει με ανοιχτό το στόμα για να μην ακουμπήσουν τα χείλια της και χαλάσει το..κραγιόν και τρέχουν τα σάλια της (εδώ τρελλαίνομαι στα γέλια). Τι να πω...εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια!!

3 comments:

peekaboo said...

xa! teleia mou akougetai i mikri!!...oso gia ta gonidia de ksero, i tapeini mou gnomi einai oti pio megali einai i epidrasi tou koinonikou perivallontos, alla oi mamades-mpampades-papoudes-giagiades trellainontai na vriskoun stoixeia omoiotitas

Demi said...

Nα χαίρεσαι την οικογενειά σου !!!!
Ενα βραβείο αγάπης για το παιδί σου ανήκει!!!

Φιλιώ said...

Τυχαία μπήκα σήμερα στο μπλογκ σου και ομολογώ πως με έχεις συνεπάρει! Διάβασα μερικές από τις αναρτήσεις σου, παλιές και νέες και έχω να πω πως στα περισσότερα συμφωνούμε... Πιο συγκεκριμένα διάβασα την ανάρτηση σου για την Αμερική και την όμορφη καθημερινότητά σας εκεί...(ευχετήριες κάρτες ,προτεραιότητα στους πεζούς,ευγένεια και ευχάριστη συμπεριφορά)πρέπει να σου πω πως τα ίδια έχω διαπιστώσει και εγώ ... Δεν έχω ζήσει ποτέ Αμερική αλλά μέσα από οικογενειακά μπλογκς που παρακολουθώ, έχω μια γενική εικόνα των ανθρώπων εκεί... Πρέπει να είναι πραγματικά όμορφα εκεί!
Είναι υπέροχο που είστε πολυταξιδεμένοι και που αγαπάτε τόσο τη φύση...